1
Economics::
econometrics
در مطالعات تجربی و نظری، طیف وسیعی از متغیرها به عنوان عوامل تعیینکننده بحرانهای مالی معرفی شدهاند؛ اما روشهای متعارف اقتصادسنجی برای ارزیابی اثر تمامی این متغیرها بر بحران مالی مفید نیستند، زیرا در روشهای متعارف اقتصادسنجی نمیتوان طیف زیادی از متغیرهای توضیحی را به دلیل کاهش درجه آزادی و نااطمینانی ضرایب وارد الگو کرد.
بنابراین محققان به فراخور نوع مطالعه و سلیقه خود، ترکیب محدودی از متغیرها را در الگوهای اقتصادسنجی وارد میکنند؛ اما مشکل رویکرد مزبور آن است که اثر یک متغیر بر بحران مالی، بستگی به ترکیب سایر متغیرهایی دارد که در کنار متغیر موردنظر در معادله بحران مالی وارد میشوند.
از این رو نوآوری پژوهش حاضر، به کارگیری اقتصادسنجی بیزینی مبتنی بر میانگینگیری مدل بیزینی به منظور غلبه بر نااطمینانی در انتخاب متغیرهای مؤثر بر بحران مالی و رتبهبندی سهم هر یک در اقتصاد ایران است.
وی بیان میکند که ادبیات تجربی فراوانی در خصوص بحرانهای بانکی وجود دارد (آبیاد، 2003؛ هاوکینز، 2000؛ کلینز، 2003، فرانکل و ساراولس، 2012) و بیشتر این مطالعات از دو رویکرد اقتصادسنجی استفاده میکنند؛ عمدتا رویکرد غیر پارامتریک سیگنالی و مدلهای لاجیت و پروبیت.
در واقع دو دسته متغیر در الگوهای اقتصادسنجی مورد استفاده قرار میگیرند:
واژگان شبکه مترجمین ایران