1
Industrial engineering::
Weighbridge
مبحث استاندارد باسکول در فهرست استانداردهای ملی مرکز اندازهشناسی و اوزان و مقیاسها برای باسکولها دو استاندارد تعریف شده است که در شبکه حملونقل جادهای برای توزین کامیونها در مبدأ و مقصد به منظور ثبت تناژ کالاهای حمل شده توسط آنها، از باسکول ثابت همکف استفاده میشود.
مراحل آزمون دورهای صحت توزین باسکول در متن استاندارد باسکولهای ثابت همکف آمده است که در سایت موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی ایران قابل دسترسی میباشد.
اما بسیاری از مشکلات ذکر شده توسط کارشناسان مربوطه در خصوص عدم وجود این گواهی برای باسکولها و کالیبره نبودن آنها و همچنین بیتوجهی رانندگان در زمان توزین وسیله نقلیه خود به گواهی صحت عملکرد باسکول به منظور جلوگیری از اختلاف بیش از حد مجاز باسکولها در مبدأ و مقصد میباشد.
در چنین شرایطی مشکلات عمدهای در زمینه افت بار کالا به وجود میآید زیرا بر اساس ادعای رانندگان کسری بار به علت اختلاف باسکول میباشد اما چون نظارتی حتی از طرف موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی در این راستا انجام نمیپذیرد، باعث بروز چنین اختلافاتی بین صاحبان کالا و شرکتهای حملونقلی میگردد.
مرکز اندازهشناسی و اوزان و مقیاسات موسسه استاندارد وتحقیقات صنعتی طی بخشنامهای اختلاف مجاز توزین بین دو باسکول را 2 در هزار اعلام کرده است که مبنای محاسبه آن بدین صورت است که اختلاف مقدار نشان داده شده توسط هر باسکول با مقدار واقعی وزن بار بر اساس استاندارد ملی747 (باسکولهای ثابت همکف) مشخص میگردد، که این مقدار تقریبا برای هر تن 1 کیلوگرم میباشد.
واژگان شبکه مترجمین ایران